jennnna

31.7.2018

#22

Nähdä Rooma ja kuolla. 



Nytkö voisin totetuttaa ne pään sisällä olevat ajatukset teoiksi. Olen nähnyt Rooman saanko nyt kuolla?

Näppäimistö tuntuisi olevan hieman pölyn peitossa. Päivät on mennyt töissä ja pitkällä viikonloppu reissulla Roomassa. Töissäkin ollut niin rankkaa, että tuntuu että puolikuolleena ja halvaantuneena olen tullut kotiin. Hyvä että olen saanut ajatuksia kulkemaan, kun energiat kulutettu töissä. Huomenna kuitenkin pitäisi alkaa normaali arki koulun parissa. Ehkä energiaa olisi salillekkin. Melkoinen morkkis, kun ei ole salillakaan pariin viikkoon käynyt ja heti tuntuu et kunto laskee. Ei tee edes mieli katsoa taas itseään peilistä, kun on riutunut, väsynyt ja laiska.

En rakastunut Roomssa, mutta vähän saatoin rakastua Roomaan.
Kuitenkin siihen matkaan palaten, oli oikein mukavaa. Olin äitini kanssa torstaista sunnuntaihin Roomassa, hieman syrjäisemmällä paikalla Hotellissa. Kuitenkin aika hyvien julkisten lähellä, joten ihan keskustassa tuli käytyä myös. Myös Vatikaanissa tuli pyörähdettyä, joten kaksi maata yhdellä kertaa.

Siellä oli myös tolkuttoman lämmin. Ihan 30 asteen paremmalle puolelle mentiin joka päivä. Pyrimme pysymään keskipäivän kuumimman hetken sisällä ilmastoidussa huoneessa. Meidän huone oli ylimässä kerroksessa ja näkymätkin parvekkeelta oli kauniit syrjäisempään kaupunkiin. Taloja oli paljon ja iltaisin näimme aina kauniin auringonlaskun. Näkymä täyttyi talojen valoista ja autojen liikkuvista ajovaloista. Kaupungissa oli paljon elämää.



Kaupungissa oli myös meidän lisäksi paljon turisteja. Yllätykseksi. Ja myös turistien juksuttajia. Tottakai meitäkin yritettiin ruusuilla saada antamaan euro tai pari ulkomaalaistaustaiselle miehelle. Rahaa ei herunu, joten ruusutkin palautettiin. Kuitenkaan en ruusulla olisi tehnyt mitään, kun minnekkään en olisi voinut sitä laittaa. 

Nautin myös hyvää ruokaa, sekä viiniä. Vaikka en alkoholista välitä, olimme kuitenkin Italiassa missä viiniä nyt kannattaa maistaa. Rose viiniä nautin enimmäkseni, joka oli ihan yllättävän hyvää ihan muutamana lasina ja seurassa. Viini myös kaupoissa oli tolkuttoman halpaa, ehkä reilun euron! Ehkä niidenkin joukossa on viinejä jotka on ihan juotavia ja laadukkaita. 



 Rakennukset olivat tolkuttoman kauniita. Ja isoja. Mietimme kuinka nekin rakennukset on joskus aikoinaan rakennettu, kun kiveä ja marmoria ne olivat. Kuinka niin korkeita rakennuksia saa aikaiseksi. Mutta se onkin mysteeri menneisyydessä.
Vatikaanissa olevassa Sikstuksen kappelissa pääsin omin silmin näkemään kuuluisan Michelangelon maalauksen ''The creation of Adam''. Kappelissa piti olla täysi hiljaisuus, kunnioittaen uskontoa. Sekä valokuvien ottaminen oli kielletty, joten omaan muistiini jäi vain maalauksien ja kappelin kauneus. Vaikka kappeli olikin täynnä muita turisteja, ei pieneltä supinalta voinut välttyä. Vartijat kappelissa kuulutti vähän väliä ''Silenzio, Silence'' sekä ''Shhhh...''.

Sen jälkeen kappeli oli aina hetken täysin hiljainen.



Unohtumaton oli kyllä tämäkin reissu ja paikka minne haluaisin uudestaan. Paljon nähtiin, mutta sitäkin enemmän jäi näkemättä. Roomassa on ihan liikaa nähtävyyksiä, että olisi tarvinnut pidemmän loman. Ehkä joskus kuitenkin tulen sinne eksymään uudestaan. Jos en ole jo kuollut.

Matkaa on kiva miettiä taas koulun penkillä, joka jatkuu taas normaaliin tahtiin. Ihan kiva saada takaisin pitkäksi aikaa rutiini, jota olen ikävöinyt. Lomasta olen nauttinut ainakin vähäsen, vaikka todella nopeasti on mennytkin. Paljon on myös mielessä mistä haluankin kirjoittaa tänne lisää myöhemmin.